Пріоритетне завдання податківців - легалізувати торгівлю підакцизними товарами

  • 649

У Головному управлінні ДПС  Буковини повідомляють, що  в області проводяться перевірки щодо припинення незаконного продажу підакцизних товарів, зокрема  лікеро-горілчаних, тютюнових та паливно-мастильних матеріалів нелегального походження.

Так, 12 березня 2021 року фахівцями управління податкового аудиту на ринку «Центральний» обласного центру  проведено  фактичні  перевірки. Перевірками встановлено що три суб'єкти господарювання, які  знаходяться на спрощеній системі оподаткування першої групи  реалізовували контрафактні  цигарки невідомого виробника та без марок акцизного податку України.

Суб’єктами господарювання порушено Закон України № 481/95- ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та Податковий кодекс України щодо правил застосування спрощеної системи оподаткування.

За результатами встановлених порушень суб’єктів господарювання буде притягнено до відповідальності у вигляді накладення штрафних санкцій, а контрафактний товар вилучено. Матеріали перевірок для відповідного реагування та вжиття заходів передано до податкової міліції області.

Наразі заходи щодо припинення торгівлі підакцизними товарами невідомого походження тривають.

 

Буковинські податківці проти продавців фальсифікату алкоголю

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області проаналізували пропозиції з Інтернет- сайтів щодо продажу підакцизних товарів.

Зокрема, на одному з інтернет-сайтів розміщено пропозицію продажу віски «Hankey Bannister». З метою припинення незаконної реалізації алкогольної продукції через мережу Інтернет, податківці організували контрольну закупку. На отриманій товарно-транспортній накладній зазначалось прізвище, ім’я, по-батькові відправника, населений пункт Вінницької області, номер відділення з якого відправили замовлення, номер телефону відправника. 

Продаж алкогольної продукції проводився з порушенням чинного законодавства, а саме без марок акцизного збору та наявності відповідних дозвільних документів.

Інформацію про цей випадок передано для відповідного реагування та вжиття заходів до Головного управління ДФС у Вінницькій області.

У податковій службі Чернівецької області закликають усіх споживачів бути пильними, вимагати на всю вартість купівлі алкоголю, тютюнових чи пального фіскальний чек. Його видача – це захист споживача у разі придбання недоброякісної продукції.

 

Деклараційна кампанія - 2021: Зразки заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, щороку подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). Відтак, річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни та самозайняті особи, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

До відома: платники можуть ознайомитись із зразками заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, які розміщенні на сайті ДПС у Чернівецькій області за посиланням:https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/457711.html

 

Податківці запрошують буковинців взяти участь у «Дні відкритого спілкування»

19 березня 2021р. з 09 години до 12 години в усіх державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Чернівецькій області буде проведено сеанси телефонного зв'язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року – терміни та особливості.

За словами начальника податкової служби області  Віталія Шпака, ініціатора проведення цього заходу, ключовий меседж – це інформування громадськості про важливість  декларування доходів та надання кваліфікованих податкових консультацій ймовірним декларантам.

Податківці налаштовані на діалог з жителями області, громадськими активістами та представниками ЗМІ – телефонуйте під час проведення «гарячої лінії» (19.03.2021р.) фахівцям податкової служби або розміщуйте запитання під публікацією у Фейсбуці на сторінці ДПС у Чернівецькій області.

Номери телефонів за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/457856.html  

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар