Тимчасові коефіцієнти рентабельності з видобування корисних копалин

  • 434

 

Тимчасові коефіцієнти рентабельності з видобування корисних копалин

Головне управління ДПС у Чернівецькій області доводить до відому платників податків інформацію надіслану Державною комісією України по запасах корисних копалин при Державній службі геології та надр України щодо визначення тимчасового коефіцієнта рентабельності гірничодобувного підприємства для застосування користувачами надр при обчисленні податкових зобов’язань у 2021 році на ділянках надр, де проводиться господарська діяльність з видобування корисних копалин, але геолого-економічна оцінка запасів корисних копалин з належним визначенням цього коефіцієнта ще не виконана. 

Додаток: лист Держкомісії України по запасах корисних копалин від  02.03.2021р. № 210/02. https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/459782.html

 

ДПС Буковини: Підписуйся та отримай інформацію через месенджери!

Дізнавайтесь про податкові зміни першими!

Користуйтесь лише перевіреною інформацією!

Підписуйтесь на наші офіційні сторінки в соціальних мережах.

ДПС у Чернівецькій області:

Facebook:https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/

Державна податкова служба України:

Facebook :https://www.facebook.com/TaxUkraine

«InfoTAX» http:/t.me/infoTAXbot

Телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

 

Запитання платника: Як повинен діяти суб’єкт господарювання при відключенні світла в господарській одиниці, коли неможлива робота на комп’ютері з ПРРО?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають уваги, що Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено можливість роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС.

Порядок застосування програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн встановлено розділом V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за № 635/34918 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547».

Слід звернути увагу, що відповідно до статті 5 Закону у разі відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу облік операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та формування розрахункових документів здійснюються у порядку, встановленому Національним банком України. Отже, згідно з пунктом 6 Порядку № 317 порядок застосування ПРРО в режимі офлайн, визначений розділом V Порядку № 317, не розповсюджується на розрахункові операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. 

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар