Транскордонне співробітництво – шлях до розвитку Карапчівської громади

  • 520

У зв’язку з надзвичайно вигідним географічним та геополітичним розташування Чернівецької області, одним з пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування є розвиток транскордонного співробітництва, залучення додаткових іноземних інвестицій в реальний сектор економіки, розвиток туристичної діяльності та освітньої галузі.

????Програми транскордонної співпраці – один із ключових інструментів підтримки Євросоюзом своїх країн-сусідів. Ця допомога та кошти мають сприяти подоланню спільних викликів, пов’язаних з інтенсивним рухом населення й товарів, гуманітарними та екологічними проблемами, інноваційністю та соціальною відповідальністю, покращенням інфраструктурних зв’язків та енергоефективністю у сферах розвитку транспорту, енергетики, підприємництва, комунікаційних мереж, культури, освіти, туризму, охорони здоров’я.

Фото без опису

Фото без опису

????Значна частина територіальних громад Буковини вже мають позитивний досвід отримання та реалізації проектів з міжнародної допомоги. Залучення зовнішнього фінансування та розвиток міжнародної співпраці стали одними з пріоритетних завдань у роботі Карапчівської територіальної громади. Адже на початку 2021 року стартував новий транскордонний проєкт???? «Покращений доступ до шкіл сільської прикордонної місцевості Йорданешт та Балківців», який передбачає модернізацію, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, створення умов доступності та безпечності, а також затвердження програм стажування та обміну досвідом між вчителями шкіл, які беруть участь у ньому.

Фото без опису

Фото без опису

??Це означає, що при умові системного підходу до розвитку транскордонної співпраці завдяки реалізації проєкту та інтенсивної роботи з міжнародними фондами, громада матиме можливість залучити необхідні кошти для підвищення якості освітнього процесу та використання новітніх технологій з метою формування необхідних умінь та навичок здобувачів освіти.

????Українські партнери представлені головою Карапчівської територіальної громади Георгієм Флоровичем Лютиком, заступником голови виконкому Карапчівської сільської ради Миколою Ауреловичем Шапка та директором Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. Василем Георгійовичем Іонцем.

Бюджет проєкту становить 329.202 тис. євро,????з яких на даний час поступив перший транш у сумі 63 тис. євро.????

Бажаємо успіху в реалізації такого потужного проєкту!????