Шановні односельчани, громадяни – користувачі, орендарі та власники земельних ділянок!

  • 340

Фото без опису

Сільська рада Карапчівської територіальної громади звертається до Всіх громадян про обов’язковість сплатити земельного податку та орендної плати.

       Так, відповідно п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ, а саме:

  • Інваліди першої і другої групи;
  • Фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • Пенсіонери (за віком);
  • Ветерани війни та особи, на яких поширюються дія ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • Фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

          Слід зауважити, що відповідно п. 281.2. ПКУ звільнення  від  сплати податку  за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

           Згідно п. 14.1.136. ПКУ орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності теж є обов'язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем (п. 288.4. ПКУ).

На сьогоднішній день одним із основних джерел поповнення місцевого бюджету є сплата податку на землю. Це дає можливість утримувати заклади освіти, здійснювати оздоровлення Ваших дітей, проводити соціальні виплати потребуючим громадянам села, проводити благоустрій  територіальної громади, ремонт доріг. Несплата земельного податку та орендної плати є злочином за який передбачена відповідальність перед законом.

Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок просимо звертатись до Карапчівської сільської ради. Громадянам мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та, у разі наявності пільги, документ, що посвідчує право на її використання.

       Списки користувачів та власників земельних ділянок, які не сплачують податок на землю, передаватимуться до Державної податкової інспекції для нарахування штрафних санкцій. Невиконання інших зобов’язань землекористувачів розглядатимуться в судовому порядку.

 

 

З повагою, Карапчівський сільський голова                                                                          Г.Ф. Лютик

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар