Увага! До початку опалювального сезону власники повинні подбати про належну перевірку та прочищення димових і вентиляційних каналів

  • 268

Фото без опису

Увага! До початку опалювального сезону власники повинні подбати про належну перевірку та прочищення димових і вентиляційних каналів

Управління Держпраці у Чернівецькій області інформує: відповідно до вимог пункту 6.1 глави 6 розділу V Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міненерговугілля від 15.05.2015 № 285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 за № 674/27119, безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач або орендар (винаймач житла)).

Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів  повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Згідно з вимогами пункту 6.8 глави 6 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 періодичній перевірці і прочищенню підлягають димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону); ті, які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні і восени).

Перевірка і прочищення спеціалізованою організацією ДВК комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків оформлюються відповідним актом, рекомендована форма якого наведена у додатку 2 до Нормативно-правових актів з охорони праці 0.00-1.76-15.

Один примірник акта перевірки і прочищення димових каналів передається газорозподільному підприємству. Термін зберігання актів 12 місяців.

У випадку виявлення несправних та непридатних до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів особа, яка виконує їх перевірку, зобов’язана попередити власника (балансоутримувача, орендаря (винаймача)) про заборону користування газовим обладнанням.

А також невідкладно направити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів для подальшого відключення газових приладів від системи газопостачання.

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар