За три місяці інспекційної кампанії інспектори Держпраці виявили на Буковині 247 нелегальних працівників

  • 1270

За три місяці інспекційної кампанії інспектори Держпраці виявили на Буковині 247 нелегальних працівників

В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області підсумували результати  трьох місяців посиленої  інспекційної кампанії, націленої на мінімізацію нелегальної праці в регіоні.

Зазначено , що за час інспекційної кампанії інспекторами праці територіального органу Держпраці здійснено 66 інспекційних відвідувань роботодавців.

Виявлено 247 незадекларованих працівників.

У ході інспекційних відвідувань суб’єкти господарювання легалізували працю 108 найманих осіб.

Загалом за результатами інформаційних та інспекційних заходів, проведених фахівцями Держпраці у рамках кампанії, роботодавці уклали трудові договори з 3 433 працівниками.

Шановні роботодавці Буковини!

Інспекційна кампанія, спрямована на мінімізацію не задекларованої праці в області, триватиме й надалі.

Управління Держпраці у Чернівецькій області нагадує: відповідно до чинного законодавства, інспектор праці може прийти до будь-якого роботодавця в будь-який день та час з метою перевірити оформлення трудових відносин.

Для виявлення незадекларованих працівників, інспектор може безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм запитання та отримувати пояснення.

При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вжиті заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю у частині використання неоформлених трудових відносин становить 10 мінімальних заробітних плат, тобто, 60 000 гривень.

Вчинення такого порушення повторно упродовж двох років обійдеться роботодавцеві у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, тобто, 180 000 гривень.

Шановні суб’єкти господарювання!

Якщо ви вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся.

Фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до чинного законодавства.

Управління Держпраці у Чернівецькій області закликає роботодавців та працівників бути свідомими та дотримуватися законодавства про працю.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар