ПРИВІТАННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ГЕОРГІЯ ЛЮТИКА З ХРАМОВИМ ПРАЗНИКОМ СЕЛА ЙОРДАНЕШТИ

  • 299

Всечесні Отці, дорогі парафіяни села Йорданешти! Щиро вітаю Вас із Храмовим празником – Святом  Святого Нектарія Егінського. 

Нектарій Егінський — один зі святих Православної Церкви, жив в 1846-1920 в Туреччині (місце народження) і Греції (де провів більшу частину свого життя); Святий Нектарій знаний як чудотворець і цілитель, особливо для тих, хто потерпає від раку. Через нього помер сам святий.

Прославлений у лику святителів у 1961 році. Один з найбільш шанованих у Греції святих. Поминають 9 (22) листопада, на наступний день після дня смерті, і 21 серпня (3 вересня) в день перенесення мощей у 1953 році. Мощі святителя Нектарія знаходяться в заснованому ним монастирі Святої трійці на острові Егіна.

Після відходу святителя Нектарія на Небеса, його присутність на Землі стала ще більш повною і виразною. Сила благодаті, яку він отримав, така, що жителі Егіни давно перестали дивуватися з тих чудес, які відбуваються за молитвами цього дивного старця не тільки на самому острові, але і далеко за його межами, по всьому світу. З'явившись після успіння уві сні одній зі своїх духовних дочок, святитель сказав: «У мене гаряче бажання допомогти людям, бо я бачу Христа. Він все ще розіп'ятий...»

Напевно, немає сьогодні в Греції храму або каплички, де б не було ікони чи фотографії святителя Нектарія Егінського. З-поміж сучасних грецьких святих він — найвідоміший і найулюбленіший. Греки шанують його, як батька, і йдуть до нього з усіма своїми бідами й нуждами. А він не відмовляє нікому.

Безліч людей їдуть сюди в гості до святителя Нектарія — хто з проханнями, а хто з удячністю. Святий часто являється людям, які ніколи раніше про нього не чули — зцілює й утішає, дає поради. Потім вони їдуть до нього з усіх кінців світу — вклонитись і подякувати. «Дійсно, для святого Нектарія немає нічого незцілимого», — кажуть тутешні греки, які вже перестали дивуватися численним чудесам.

У цей непростий час бажаю Вам не втратити ту божественну духовну силу, основою якої завжди була, є і буде християнська віра, адже вона скеровує нас на правильний шлях і додає віри у краще майбутнє. Нехай життя Святого Нектарія Егінського буде прикладом твердої віри та дороговказом на Вашому життєвому шляху. Хай це свято принесе світло до Ваших родин, затишок та Господню Благодать і наповнить Ваші серця світлими почуттями віри, надії і любові. Нехай Господь обдаровує всіх Вас многими літами, міцним здоров’ям, духовною силою, наснагою, дарує всесильну свою допомогу у щирій праці на славу Христової Церкви, нашої громади та всієї України.

Зі святом!

З великою шаною та повагою

очільник Карапчівської сільської ради Георгій ЛЮТИК

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар