Для внутрішньо переміщених осіб

  • 209

Сьогодні, 4 квітня завідувачем сектору з юридичних питань   Габріелою ІРИНИЧ спільно говорили з внутрішньо переміщеними особами про порядок видачі довідок для ВПО та виплат на базі КЗ «Карапчівської СЗОШ- Інтернат».
Довідково: 

Подати заявку на допомогу від держави вимушені переселенці з 31 березня можуть через застосунок Дія.

????2 тисячі гривень будуть отримувати дорослі. ????За дитину, а також людям з інвалідністю будуть виплачувати по 3 тисячі гривень. 

Перші заяви приймають до 14 квітня. Але для отримання цих грошей вимушений переселенець повинен мати статус внутрішньо переміщеної особи.

Для того, щоб отримати виплати потрібно : 

????отримати статус внутрішньо переміщеної особи

????подати заявку на грошову допомогу, з 31 березня зробити це за можна за допомогою додатку “Дія”.

Ті, хто звернеться до 14 квітня, отримають допомогу включно за березень. Уряд також анонсував, що дивлячись на ситуацію на 12-13 квітня, вони продовжать цей термін, щоб люди могли отримати допомогу за березень. Але якщо навіть цього не зроблять, тоді людина отримає допомогу з 1 квітня”.

Попередньо, гроші почнуть виплачувати із кінця квітня. 

Для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи потрібно: 
????прийти до уповноваженої особи в громаді за облік ВПО з ідентифікаційним кодом та паспортом  та відкритим рахунком у будь-якому банку, 
або 
????зробити це онлайн у додатку “Дія”.

В нашій громаді для отримання даної послуги необхідно звернутися до уповноваженої особи громади: вул. Головна, 62-Б (сільська рада) с. Йорданешти Чернівецького району Чернівецької області.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар