На Буковині за пошуком роботи до служби зайнятості звернулися понад 700 переселенців

  • 227

На Буковині за пошуком роботи до служби зайнятості звернулися понад  700 переселенців

 

З початку військових дій до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися понад 700 внутрішньо переміщених осіб. Служба зайнятості допомогла знайти роботу для 99 осіб.

Серед працевлаштованих інженер-електронік, верстатних деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами, юристи, бухгалтери та лікарі та інші фахівці. Більшість працевлаштованих у м.Чернівці.

  • У зв’язку із збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у Чернівецькій області та шукають нині роботу, обласна служба зайнятості звертається до роботодавців з проханням оперативно повідомляти про кадрові потреби. Фахівці служби зайнятості доберуть необхідних працівників на замовлення роботодавця, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Серед роботодавців, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб, фізичні-особи підприємці, медичні заклади різних форм власності, комунальні підприємства та місцеві ТОВ. 

Переселенці працюють у сфері роздрібної торгівлі, охорони здоров’я, освіти, займаються вирощуванням зернових культур, виготовленням продукції, виробництвом електричного та електронного устаткування, задіяні в інших видах діяльності. 

Нагадуємо, за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, роботодавець може отримати компенсацію у розмірі 6500 гривень.

 

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар