Ключові і стратегично важливі тези Президента ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО під час пресконференції у межах форуму "Україна 2024 рік"

  • 69

 

Під час пресконференції у межах форуму «Україна 2024 рік» Президент Володимир Зеленський розповів правдиві факти щодо наших непоправних втрат на фронті, підтримку міжнародних партнерів та постачання зброї, яка сьогодні вкрай необхідна для ефективної боротьби з ворогом.

Ключові і стратегічно важливі тези глави держави:

✅Нещодавно були голоси в радикальній частині американського політикуму, які не на нашій стороні. Вони сказали, що нібито Україна втратила 300 тисяч загиблими. Далі була інформація від рф, що Україна втратила понад 100 тис. вбитими. Це все брехня.

31 тисяча українських військових загинули на цій війні. Не 300 тисяч, не 150 тисяч, що там бреше путін зі своїм брехливим колом. Але тим не менш, це великі втрати для нас.

✅Немає альтернативи в України і українців, ніж вибороти собі безпеку. Вона повинна бути гарантованою і нами – внутрішньою безпекою, нашою сильною армією, допоки ми не в НАТО, і також гарантіями безпеки від наших партнерів.

✅Україна не хоче, щоб їй нав’язували будь-який формат переговорів країни, які сьогодні не у війні. Ініціатива може йти тільки від України. На саміті G20 в Індонезії Україна вийшла з дипломатичною ініціативою та запропонувала Формулу миру, над реалізацією якої дуже наполегливо працює, адже мир має бути відповідно до нашого бачення ситуації. Перший саміт миру може відбутися навесні цього року у Швейцарії. У межах цієї зустрічі буде розроблено план і згодом – підготовлено спільний документ, який потім буде передано російській стороні.

✅Президент росії буде змушений визнати свій програш у цій війні та не зможе реалізувати жодних своїх планів.

✅За тезами про нібито нелегітимність Президента Володимира Зеленського після травня 2024 року стоїть кремль. Відповідні документи всі розвідки країн G7 мають.

✅Щодо протестів польських фермерів біля польсько-українського кордону президент зазначив, що це — «політична історія» та наслідок внутрішньополітичної боротьби у Польщі. Глава держави зауважив, що український уряд веде перемовини із урядом Польщі щодо врегулювання ситуації. Якщо ж перемовини не допоможуть досягти порозуміння, то Україна «буде захищати свій бізнес».

☝️2024 рік – переломний у повномасштабній війні для України. Від нього буде залежати формат закінчення війни.

Для нашої перемоги ми зобовʼязані і надалі бути обʼєднаними та підтримувати ЗСУ!

💙💛Разом переможемо!

Слава Україні!

                          Фото без опису