Критичний рівень фінансової спроможності на Буковині мають 18 громад.

  • 39

Фото без опису

Список громад, які мають критичний, низький та високий рівні фінансової спроможності - у публікації Медіа агентства АСС. За даними оцінювання експертів в рамках реалізації Програми «ULEAD з Європою» 18 громад Чернівецької області віднесені до територіальних громад з критичним рівнем фінансової спроможності, пише Медіа агентство АСС. Це Герцаївська, Клішковецька, Кострижівська, Вашковецька (сільська), Банилівська, Сучевенська, Брусницька, Кам’янецька, Конятинська, Лівинецька, Рукшинська, Ставчанська, Усть – Путильська, Чудейська, Боянська, Красноїльська, Острицька, Тарашанська громади. Для визначення спроможності громад бралося 11 показників, за підсумками виконання місцевих бюджетів у 2023 році: доходи та видатки на 1 мешканця, видатки на утримання апарату управління на 1 мешканця, капітальні видатки на 1 мешканця, рівень дотаційності, частки бюджетних видатків на оплату праці та капітальних видатків інші.

 Низький рівень фінансової спроможності мають ще 14 громад: Недобоївська, Тереблеченська, Путильська, Юрковецька, Вашківецька (міська), Волоківська, Кам’янська, Мамалигівська, Неполоковецька, Топорівська, Ванчиковецька, КАРАПЧІВСЬКА, Петровецька, Селятинська громади. До громад з високим рівнем спроможності віднесено: Чернівецьку, Новодністровську та Вікнянську; до оптимальних: Вижницьку, Хотинську, Берегометську, Веренчанську, Заставнівську, Сокирянську громади.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/kritichniy-riven-finansovoyi-spromozhnosti-na-bukovini-mayut-18-gromad-perelik-101394. Сайт https://acc.cv.ua/

Інші новини

Всі новини