В Україні стартує місяць обізнаності про ментальне здоров’я

  • 38

Фото без опису

У світі та в Україні 1 травня розпочинається місяць обізнаності про ментальне здоров’я. Про це у Фейсбуці нагадала дружина Президента України Олена Зеленська, передає МА АСС з посиланням на Укрінформ. За її словами, це той ресурс, який потрібен, щоб жити й розвиватись навіть у найважчі часи.

 Міжнародне дослідження в 11 країнах світу підтвердило, що збереження ментального здоров’я належить до топової п’ятірки викликів сьогодення. «Тож маємо знайти свій власний рецепт стійкості. Пропоную ділитися секретами й тонкощами, щоб множити нашу з вами стійкість. І допомагати одне одному відновлюватись: допомагаючи тим, хто цього потребує, ми й самі почуваємося краще», - зауважила перша леді.

Вона зазначила, що разом із глобальною платформою Саміту перших леді та джентльменів і Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?» приєднується до місяця обізнаності про ментальне здоров’я, і запропонувала відео, де запросила перших леді та джентльменів світу та усіх охочих до розмови «про важливість і крихкість ментального здоров’я, про те, що дає сили триматися в погані дні, та про рецепти самодопомоги».