У ЦНАПі відтепер можна оформити військово-облікові документи з QR-кодом — Мінцифри

  • 53

Фото без опису

У ЦНАПах з вівторка, 25 червня, можна оформити військово-облікові документи з QR-кодом.

Це можна зробити за 15 хвилин, повідомили у Мінцифри у Telegram.


Як зазначили у Мінцифри, після уточнення облікових даних українці зможуть отримати документ з QR-кодом, за яким будуть перевіряти справжність документа. Документ буде сформовано, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів є потрібна інформація про заявника.

У Мінцифри зазначають, що спершу військовозобов'язаний має прийти до ЦНАПу, надати актуальну інформацію про себе та підтвердити її. Після цього адміністратор вносить дані в електронну систему, інформація автоматично підтягнеться в реєстр Оберіг. Тоді заявник зможе отримати свій документ з кодом.

За бажанням військовозобов'язаного адміністратор ЦНАПу може надіслати PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту або відразу видрукувати його. Якщо раніше людина отримувала витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, вона зможе повторно звернутися до ЦНАПу й отримати новий витяг з QR-кодом. Документ дійсний впродовж року з моменту формування.

"Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин. Тож економте свій час та виконуйте норму закону за лічені хвилини", — додали у відомстві.

Оновлення даних військовозобов'язаними

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію.

У цей же день в Україні запустили додаток Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК та СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни віком 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).