Україна цьогоріч востаннє перейде на зимовий час: коли переводять годинники

  • 21

Україна цьогоріч востаннє перейде на зимовий час: коли переводять годинники

Перехід на зимовий час 2024 року стане останнім для українців. Після цього ми більше не будемо переводити годинники двічі на рік: навесні та восени. Дізнайтесь, коли це буде. Нагадаємо, що у червні 2024 року Верховна Рада України проголосувала про скасування переведення годинників. Тому цього разу ми перейдемо востаннє на зимовий час.

Коли переводять годинники на зимовий час в Україні Щороку українці переходили на зимовий час в останню неділю жовтня. 2024 року це буде 27 жовтня. Рівно о 04:00 потрібно перевести стрілки годинників на 1 годину назад. Тобто, якщо це було 04:00 то стане 03:00. Таким чином, у нас з’явиться одна «зайва» година для сну.

Звичайно, сучасні годинники, смартфони, ноутбуки та інші пристрої переводять стрілки автоматично. Тому переводити вручну доводиться тільки механічні годинники. Найскладніше щороку — це не запізнитися на потяг чи маршрутку, адже всі транспортні засоби відбувають та прибувають за новим часом.

Перехід на зимовий час 2024 року: наслідки для українців Як пише УНІАН, після скасування переведення годинників думки щодо доцільності такого рішення серед українців розділилися. Не всі залишилися задоволеними тим, що в Україні назавжди залишиться саме «зимовий» час. Річ у тому, що в такому разі в східних областях нашої країни (а саме Луганська, Донецька та частина Запорізької області) влітку сонце вставатиме вже о 3 годині ночі, а ось сідатиме за горизонт о 9 годині вечора. В західних же областях, навпаки, дуже рано буде темніти взимку.

Для економіки, кажуть деякі фахівці, зимовий час також не дуже вигідний. Адже підприємства будуть починати і закінчувати роботу пізніше, а це означатиме, що працівникам доведеться повертатися додому вже у темноті. Все це, впевнені експерти, призведе до зниження загальної продуктивності.