Юристи податкової служби Буковини відстояли у судах понад 107 млн гривень податкових зобов’язань

  • 271

Юристи податкової служби Буковини відстояли у судах понад 107 млн гривень податкових зобов’язань

За інформацією фахівців управління супроводження судових справ Головного управління ДПС у Чернівецькій області, за січень – квітень 2021 року у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 209 справ на суму 129,4 млн гривень позовних вимог.

Із них на користь держави судами вирішено 121 справу на суму 107,3 млн гривень податкових зобов’язань. Позицію платників підтримано на  суму 22,1 млн гривень. Юристи супроводжували справи щодо визнання недійсними податкових повідомлень - рішень, позови щодо стягнення податкового боргу, визнання боржника банкрутом, тощо.

Нагадаємо, що податкове законодавство дає можливість платникам врегулювати спори ще до звернення в суд. Статтею 56 Податкового кодексу України передбачено механізм оскарження рішень органів ДПС. Зокрема, у разі якщо платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим Кодексом або іншими законами України, такий платник має право звернутися із скаргою про перегляд цього рішення до контролюючого органу вищого рівня.

 

У разі змін до даних зареєстрованих РРО подається Заява за ф. №1-ПРРО

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що відповідно до п. 9 розд. ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547» (далі – Порядок), заява про внесення змін у дані про ПРРО подається при зміні даних, що вказуються у заяві про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. №1-ПРРО (далі – Заява за ф. №1-ПРРО) (ідентифікатор форми J/F1316602) (додаток 1 до Порядку), що не потребують перереєстрації (зміни назви ПРРО тощо).

Для внесення змін у дані про ПРРО (крім перереєстрації) подається Заява за ф. №1-ПРРО з позначкою у рядку 1 розд. 1 «Дія» «Зміни (крім перереєстрації)».

Пунктом 10 розд. II Порядку №317 передбачено, що внесення змін у дані про ПРРО здійснюється у порядку та строки, встановлені для реєстрації.

Заява за ф. №1-ПРРО з позначкою «Зміни (крім перереєстрації)» подається суб’єктом господарювання за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО згідно з розд. V Порядку.

 

З початку року буковинські платники сплатили до бюджету понад 1 млрд грн ПДФО

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що за чотири місяці 2021 року буковинські платники сплатили до бюджету понад 1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Сплачений податок цьогоріч на 188 млн грн більший ніж в минулому році.  

Відтак, із загальної суми надходжень ПДФО, до державного бюджету платниками перераховано 274,3 млн грн податку (в тому числі, податкові агенти перерахували до казни 7,8 млн грн з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов області), до місцевих бюджетів Буковини надійшло 799,3 млн грн.

У податковій службі нагадують, податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.

Дізнатися про реквізити рахунків для сплати податків, зборів, платежів можна: на сайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в розділі >Головна>Бюджетні рахунки: https://cv.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Також, у приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку.

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар