Буковинські платники сплатили до казни майже 271 млн грн єдиного податку

  • 273

Буковинські платники сплатили до казни майже 271 млн грн єдиного податку

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, буковинські платники–фізичні та юридичні особи, які використовують спрощену систему оподаткування і сплачують єдиний податок, у першому півріччі 2021 року сплатили до бюджету майже 271 млн грн, що на 48,6 млн грн більше за аналогічний період 2020 року.

В цілому, найбільше сплатили до казни фізичні особи – понад 224,1 млн грн. У розрізі груп сплата єдиного податку наступна: І група – 4 млн грн, ІІ група – 90,1 млн грн, ІІІ група – 130 млн грн.

Дещо менше сплатили юридичні особи-підприємства області – 33,7 млн грн. В свою чергу сільськогосподарські товаровиробники - платники ІV групи спрямували до бюджету області понад 13,2 млн грн.

До відома: у податковій службі Буковини нагадують, що з 01 червня 2021 року для платників єдиного податку І групи відновлено обов’язок сплати єдиного податку та єдиного внеску за червень 2021 року. 

 

15 липня 2021 року граничний термін подання

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що 15 липня граничний термін подання звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) за червень 2021 року (п. 7 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265));

довідки про використані розрахункові книжки за червень 2021 року (п. 7 ст. 3  Закону № 265).

 

Буковинські податківці встановили схему заниження фінансового результату від операцій з продажу цінних паперів

У податковому відомстві краю повідомляють, що відділом боротьби з відмиванням доходів Головного управління ДПС у Чернівецькій області за матеріалами правоохоронних органів встановлено, що  на банківські рахунки  суб’єкта господарювання отримано понад 132 млн грн  від операцій з продажу цінних паперів, які не включені до податкової декларації. Відповідно ймовірна сума збитків, нанесених бюджету державі через несплату податків становить 24 млн грн.

Наразі зазначені факти відпрацьовуються СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України. 

Загалом впродовж першого півріччя 2021 року  відділом боротьби з відмиванням доходів направлено до відповідних органів 75 повідомлень про фінансові операції, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму на загальну суму майже 348,3 млн грн.

Крім того 16 висновків аналітичних досліджень передано до податкової міліції для розгляду та прийняття рішень, з них за ознаками злочинів:

за статтею 209 ККУ (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) 8 матеріалів на суму 67,5 млн грн;

решта матеріалів на суму 171,6 млн грн за наступними статтями ККУ - 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 366 (службове підроблення).

За результатами проведених аналітичних досліджень у січні-червні 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, внесені відомості про вчинення 5 кримінальних правопорушень, передбачених статтями Кримінального Кодексу.

 

Перелік боржників: податківці нагадують платникам про погашення боргу до місцевих бюджетів

Як зазначають у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, питання погашення боргів перед місцевими бюджетами, наразі залишається найбільш актуальним.

Податківці рекомендують усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість.

Інформацію з даного питання також можна отримати в управлінні по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)54-56-35.

БОРЖНИКИ з місцевих податків станом на 01.07.2021 р. https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/481782.html

 

В Е-кабінеті з'явилися дані щодо ризиків несплати податків юридичних осіб за 2020 рік

Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та роз’яснюють, ДПС здійснює інформування суб’єктів господарювання – юридичних осіб через «Електронний кабінет» про наявність у них ризиків несплати податків. Інформація про такі ризики використовується при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок.

Так, наказом Міністерства фінансів України від 02.06.2015 № 524, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24.06.2015 за №751/27196, зі змінами, затверджено Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, перелік ризиків та їх поділ за ступенями значущості (високий, середній, незначний).

Розрахунок ризиків несплати податків для відбору платників до плану-графіка здійснюється засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС щоквартально за даними податкової звітності платників податків та з використанням іншої інформації баз даних ДПС. Результат розрахунку враховується при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на відповідний рік.

05.07.2021 було відображено в «Електронному кабінеті» платників податків інформацію про наявні критерії ризику високого ступеню за результатами їх діяльності за 2020 рік та щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – за 2019 рік.

Таким чином платники податків мають можливість самостійно оцінювати ймовірність проведення у них документальних планових перевірок.

При цьому зауважуємо, що план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік було сформовано з врахуванням показників за результатами діяльності платника податків за 2019 рік та 9 місяців 2020 року та оприлюднено на вебсайті ДПС 24.12.2020.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар