Розпорядження № 68 від 31.08.2021 року Про посилення відповідальності за збереження життя і здоров"я дітей та запобігання нещасним випадкам

  • 565

     Фото без опису

Україна

Карапчівська сільська рада

Чернівецького району

Чернівецької області

60421Чернівецька  область, Глибоцький  район, с.Йорданешти

вул.. Головна 62 Б тел.(234)4-56-37т./ф. 4-55-50 iordanesti_rada@ukr.net

------------------------------------------------------------------------------------------------

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

31.08.2021 року                                                           68

 

Про посилення відповідальності

за збереження життя і здоров’я дітей

та запобігання нещасним випадкам

 

На виконання  Закону України «Про  освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження  обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я № 2205 від 25.09.2020, постанови Головного державного санітарного лікаря України №9 від 26.08.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19)», Положення  про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, листа Міністерства освіти і науки України від 29.07.2020 № 1/9-406 «Про підготовку закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону в умовах адаптивного карантину», наказу департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації № 245 від 18 серпня 2021 року та з метою створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи з дітьми, активізації роботи щодо профілактики всіх видів дитячого травматизму, дотримання вимог протипожежної безпеки під час освітнього процесу та в побуті, підтримання безпеки санітарного стану навчальних приміщень та забезпечення здоров’я учасників освітнього процесу:

 

1. Керівникам закладів освіти комунальної власності Карапчівської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області:

1.1.Дотримуватись протиепідемічних заходів, санітарно-дезінфекційного режиму у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря України №8 від 25.08.2021 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19)» та №9 від 26.08.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19)».

1.2. Вживати необхідних заходів щодо забезпечення закладів освіти дезінфікуючими, миючими, антисептичними засобами, захисними масками, рукавичками, безконтактними термометрами тощо.

1.3. Призначити до 03.09.2021 відповідальних за організацію роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладі освіти, структурних підрозділах та відповідальних за моніторинг захворюваності і моніторинг роботи закладів освіти в умовах поширення коронавірусної хвороби.

1.4. Оновити до 03.09.2021 інструкції з охорони праці та безпеки життєдіяльності для здобувачів освіти з безпечного поводження під час освітнього процесу у закладі освіти та у побуті (вдома, на вулиці, у громадських місцях, спеціалізованих установах, приміщеннях, транспорті тощо).

1.5. Провести інструктажі для працівників з питань охорони  праці, електробезпеки,  цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях  з безпечного перебування у закладі освіти та у побуті (вдома, на вулиці, у громадських місцях, спеціалізованих установах, приміщеннях, транспорті тощо), зробити  відповідний запис у журналі реєстрації вступних, первинних, повторних, позапланових та цільових інструктажів. Перед початком навчальних занять провести вступні інструктажі з безпеки життєдіяльності зі здобувачами освіти, зробити відповідні записи на окремій сторінці журналу обліку навчальних занять.

1.6. Організувати впродовж вересня навчання та перевірку  знань з охорони праці всіх працівників закладів освіти.

1.7. Перед початком навчального року, а також періодично протягом навчального року перевірити технічний стан обладнання, устаткування навчальних приміщень, інженерно-технічних комунікацій закладу освіти, привести їх у відповідність до чинних стандартів, правил, норм охорони праці.

1.8. Забезпечити виконання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, заходів з охорони праці, безпеки життєдіяльності, передбачених  приписами органів державного нагляду за охороною праці.

1.9. На засіданнях педагогічних рад закладу освіти, організовувати звітування з питань профілактики травматизму, виконання заходів розділу з охорони праці, безпеки життєдіяльності колективного договору (угоди).

1.10. Організувати роботу з громадського контролю за додержанням вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.

1.11. Тримати на контролі  проведення обов'язкових попередніх та періодичних медичних оглядів працівників закладів освіти.

1.12. Забезпечити безпечне підвезення учнів до закладу освіти відповідно до вимог законодавства.

1.13. Своєчасно проводити заходи з дезінфекції, дезінсекції, дератизації, вивезення снігу, побутових відходів, у тому числі люмінесцентних ламп, знятих з обліку обладнання та меблів, належне утримання території, у тому числі коронування дерев, очищення їх від пошкоджень, омели, видалення сухостійних дерев і чагарників і рослин тощо.

1.14. Забезпечити дієвий контроль за дотриманням повітряно-теплового режиму, щоденним вологим прибиранням навчальних та навчально-виробничих приміщень.

1.15. Здійснювати щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до закладу освіти, умовами їх зберігання, дотриманням термінів реалізації і технології виготовлення страв, дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму в їдальні (харчоблоці), буфеті.

1.16. Укомплектувати заклади освіти кваліфікованими кадрами середніх медичних працівників, необхідними ліками та медичним обладнанням. Структурні підрозділи забезпечити медичними аптечками.

1.17. Провести до 01.10.2021 роз’яснювальну роботу з батьками, розглянувши питання безпечної поведінки дітей у закладі освіти та у побуті (вдома, на вулиці, у громадських місцях, спеціалізованих установах, приміщеннях, транспорті тощо);  відповідальності за виховання та поведінку своїх дітей, збереження їх життя і здоров’я, дотримання режиму дня у робочі і вихідні дні, в позанавчальний час та під час  канікул.

1.18. Своєчасно оформити, за необхідності, дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до порядку, затвердженого постановою КМУ 26.10.2011№ 1107 (в редакції від 12.03.2020).

1.19. Проводити системний моніторинг функціонування закладів освіти в умовах поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) та оперативно реагувати на виявлені проблеми, нестандартні ситуації тощо та щоденний моніторинг захворюваності з 01.09.2021року за посиланням:

https://1drv.ms/x/s!AhnkZPpxFVJPiv5m9iA_RQ5EOMkC9w?e=kVf5nc

2. Розпорядження розмістити на сайті Карапчівської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Міхай Д.М.

 

Карапчівський сільський голова                         Георгій ЛЮТИК

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар