5 порад як ефективно зменшити використання електроенергії

  • 57

Фото без опису

В умовах російських атак на енергетичну інфраструктуру України кожен зекономлений кіловат може мати вирішальне значення. Тому використовуйте енергоефективні прилади, енергоощадні лампи, реле часу, стабілізатори напруги, а також користуйтеся дешевшим нічним тарифом на електроенергію, щоб ефективно зменшити споживання електроенергії, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН. Поради із заощадження

1. Енергоефективна техніка Щоб економити на електроенергії, важливо обирати енергоощадні прилади. Прилади з класом енергоефективності від А до А +++ використовують менше електрики, зменшуючи споживання на 30-50%. Вони оснащені більш ефективним обладнанням та компонентами, що дозволяють забезпечувати високу продуктивність за менші витрати енергії. Інформацію про клас енергоефективності приладів можна знайти в технічному паспорті, в інтернеті або у консультантів у магазині.

2. Освітлення Встановивши у своєму помешканні енергоощадні лампи, ви зменшите споживання електричної енергії. Енергоощадні лампи служать у 5-8 разів довше ніж звичайні лампи розжарювання при споживанні електроенергії в 10 разів менше.

3. Реле часу   Реле часу – це чудовий помічник в економії енергії. Воно діє як планувальник для електричних пристроїв, дозволяючи автоматично включати чи виключати їх у визначений час.

4. Стабілізатор напруги Як свідчить практика, цей пристрій більше не для економії, а для власної безпеки та спокою. Він має вбудовані схеми та компоненти, які автоматично регулюють напругу, забезпечуючи стабільність вихідної напруги навіть у випадку коливань в електричній мережі. Якщо вхідна напруга змінюється, стабілізатор напруги негайно реагує та виправляє вихідну напругу, забезпечуючи постійний рівень напруги на виході.

5. Використання електроенергії вночі та «нічний тариф» Це спеціальний тариф, який діє в години мінімального навантаження в енергосистемі з 23:00 до 7:00. За використану в цей час електроенергію побутові споживачі можуть сплачувати 50% від звичайного тарифу. Головною умовою є наявність двозонного лічильника, що фіксує споживання за часом доби – окремо вдень і окремо вночі.